спд Баблюк купить тую самшит кипарисовик гибискус барбарис елка пихта бересклет декоративные кусты деревья оптом розница украина киев ландшавтный дизайн журналы о растениях скачать
Субота, 28.09.2024, 21:15 Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
ВСІ ДЕРЕВА ТА КУЩІ ВИРОЩЕНО В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТОМУ РАЙОНІ ПРИКАРПАТТЯ
Головна » 2012 » Березень » 25 » Ялівець козацький
18:12
Ялівець козацький

Ялівець є красивим і кольором чагарником, який цілком може прикрасити чийсь сад. Використовується для різних парків у вигляді невеликих груп або одиночних посадок. Красиво виглядають на фоні снігу, якщо тільки він не глибокий.

Ялівець — це квітучий чагарник, вічнозелений, дуже красивий, з приємним ароматом. Це або дводомні або однодомні чагарники. У деяких випадках до ялівцю відносять і сланкі чагарники. Також це можуть бути деревця невеликого розміру, з хвоєю у вигляді голок, або у вигляді лусочок.
Плоди в ялівцю синьо-чорного кольору, у деяких випадках можуть бути буро-червоними. Їх оболонка — це зрослі лусочки, це шишкоягоди.
Ялівець козацький — це 70 видів, які входять в цей рід. Їх можна відшукати в Північній півкулі аж до гірських тропіків і починаючи від самих холодних полярних зон.
У цих ялівців різні види чагарнику. Форма може бути як свічка, крона може бути розлогою і т. д.
Ялівець козацький можна відшукати в Малій Азії, в Сибіру, ??в Європі та на Кавказі.
Цей чагарник підноситься до 1 або навіть 1,5 метра. Це сланкий дводомний чагарник. Такий вид ялівцю постійно прагне перетвориться в зарості, тому що охоче росте в ширину. У деяких випадках це можуть бути дерева, чия висота сягає 4 м, з вигнутими стовбурами. У цих ялівців кора коричнево-червоного відтінку, вона відшаровується.
У тих чагарників, які ще тільки почали рости, хвоя може бути гостра і прямостоячая, довжиною від 4 до 6 мм. З верхньої частини ця кора м'яка, з жовтизною, помітною в середині, зелено-синювата.
Коли рослина вже доросле, то хвоя стає лускатої. У цього виду особливо різкий аромат, який ясно відчувається, якщо розтерти в пальцях хвою або пагони.
Розміри шишок від 5 до 7 мм, вони невеликі, пониклі, з сизим відтінком, буро-чорного кольору. Дозрівання насіння можна очікувати восени, а також на наступний рік навесні.
У цього виду в пагонах є ефірна олія під назвою самбіноль. До того ж, вони отруйні.
Цей вид любить світло, добре переносить зимові холоди, не надто вимогливий до землі, стійкий до засух. Крім того, такий ялівець може протистояти газам і диму. Такий чагарник часто застосовується для укосів, гірок з каменями, для узлісь і для газонів. Перед посівом насіння потрібно стратифікована. Прагне розростися вшир, щоб перетворитися на справжні зарості.

Переглядів: 3119 | Додав: АДМИН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 7

Міні-чат

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz